Türkçe Öğrenimi Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Rektör Ermana Ziyaret

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Türkçe  öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerimiz ve Uluslararası İlişkiler Birimi ile Rektör Prof. Dr. Murat Erman’ı makamında ziyaret etti.

Suriye, Fas, Burundi, Pakistan, Azerbaycan’dan öğrencilerin bulunduğu  yabancı uyruklu öğrencilerimizi makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Erman öğrencilerin üniversite olan ilişkilerini, beklentilerini ve uyum konusundaki görüşlerini dinledi.

Üniversite olarak bu yıl 400’ün üzerinde yabancı uyruklu öğrenciye hizmet verdiklerini bu sayının katlanarak artması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Rektör Erman;  “Sizlerin üniversitemizi tercih etmesinden mutluluk duyduk. Siirt Üniversitesi olarak yabancı uyruklu öğrencilerimizin sorunsuz, rahat bir öğrenim geçirmesi için çabalıyoruz. Aynı zamanda sizler ülkenizle Türkiye arasında bir köprüsünüz. Hem bizlere hem kendi ülkenize sağlayacağınız katkılar bizi onurlandıracaktır.” diyerek yabancı uyruklu öğrencilerin ziyaretinden memnuniyetini dile getirdi.

AYNUR BAĞÇECİ 0484 223 19 18 / 3476
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi