Ensar Ve Muhacir İlişkileri Bağlamında Adaptasyon

Ensar ve Muhacir İlişkileri Bağlamında Adaptasyon

Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından organize edilen “Ensar ve Muhacir İlişkileri Bağlamında Adaptasyon” konulu bir konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Siirt Üniversitesi Merkez kampüs konferans salonunda düzenlenen programda takdim konuşmasını TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Akdemir yaptı. Ardından söz alan Üniversitemiz Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Ensar ve Muhacir kavramları üzerinde durarak günümüz dünyası ve özellikle İslam ülkelerinin en fazla bu kavramlara ihtiyaç duyduğunu belirterek, Kur’an-ı Kerim, hadisler ve Hz. Peygamber’in hayatından örnekler verdi.

Kardeşliğin gerçek manada pekiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Memduhoğlu,  konferansın sonuna doğru hem ensar hem de muhacir durumunda olan Suriyeli ve Türkiyeli öğrencilere söz verip öğrencilerin bu konudaki duygu ve düşüncelerini alarak konferansı noktaladı.

AYNUR ECE (0484) 212-1111 / 3807
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi